05.02.2017 09:13

Van de Looi beschaamd na blamage Willem II

Erwin van de Looi was zaterdagavond erg teleurgesteld: zijn Willem II speelde zeventig minuten met een man meer, ging de rust in met een 1-0 voorsprong, maar verloor uiteindelijk toch met 1-3 van Heracles Almelo.

De wedstrijd leek al na twintig minuten voorbij, nadat Heracles-keeper Bram Castro met rood van het veld moest na het neerhalen van een doorgebroken speler. Fran Sol schoot de gekregen strafschop raak, maar na de thee waren de Tilburgers het kwijt. "Je moet die wedstrijd gewoon afmaken", vertelde de trainer aan de NOS. "Dat hebben we niet gedaan. De tweede helft was heel erg slecht en daar moeten we ons voor schamen."

"We gingen op jacht naar de tweede goal, maar die viel niet", verzucht Van de Looi. "Dan is er nog niks aan de hand. Zelfs niet als je met een zondagsschot een tegendoelpunt krijgt, mag je nooit zo in de war raken. Daarna stortte alles in. Onbegrijpelijk." In een tijdsbestek van zes minuten had Heracles de wedstrijd compleet gekanteld en stond het plotseling 1-3.

Daarna probeerde Van de Looi vanaf de zijlijn zijn team nog te instrueren voor een slotoffensief. "Ik zag dat het team het moeilijk had, dan wil je ze helpen. Misschien een beetje tegen beter weten in. Het zakte weg. Dat is ons al eens vaker gebeurd, maar niet op deze manier", besluit de oefenmeester van Willem II. De Tilburgers staan door de thuisnederlaag op de twaalfde plaats in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner