05.02.2017 09:25

Van der Gaag loopt niet polonaise na gelijkspel

Excelsior pakte zaterdag enigszins verrassend een puntje op bezoek bij FC Groningen (1-1). De thuisploeg was de laatste tijd goed in vorm, maar speelde in het eigen Noordlease Stadion een futloze wedstrijd. Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag had liever gewonnen.

FC Groningen kwam in de 48ste minuut op voorsprong door een raak geschoten strafschop van Mimoun Mahi, maar tien minuten voor tijd schoot Anouar Hadouir fraai raak voor Excelsior. "Het is niet zo dat we in deze tijden van carnaval in een polonaise de bus in stappen. Om een keer echt een stap te zetten moeten we de drie punten pakken", vertelde Van der Gaag na afloop voor de camera's van FOX Sports over het gelijkspel.

De oefenmeester was wel tevreden over de beleving en de getoonde inzet van zijn ploeg. Invaller Hadouir zette met een mooi afstandsschot de 1-1 eindstand op het scorebord. "Ik weet niet wat het is, ik scoor altijd tegen FC Groningen", vertelde de 34-jarige middenvelder. Hadouir maakte zaterdag alweer zijn tiende treffer tegen de noorderlingen. "Het zal wel mijn favoriete tegenstander zijn."

In de slotfase ontstak Hadouir nog in grote woede jegens scheidsrechter Edwin van de Graaf. "We hebben hem uit tegen Go Ahead Eagles ook gehad en toen gaf hij twee strafschoppen tegen ons. Vandaag liep hij ook alleen maar op appèl te fluiten. Ik wilde hem erop wijzen dat hij neutraal moest fluiten. We stonden ook onder druk, dus ik wilde het ook een beetje sussen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner