05.02.2017 09:37

Van den Brom trekt harde conclusie na verlies

John van den Brom staat de pers te woord na de thuisnederlaag tegen PSV. (04-02-2017)
John van den Brom staat de pers te woord na de thuisnederlaag tegen PSV. (04-02-2017)

John van den Brom was na afloop van de nederlaag tegen PSV (2-4) vooral realistisch. De oefenmeester van AZ zag dat de Eindhovenaren een klasse beter waren en beseft dat de komende weken in het teken staan van aanhaken of afhaken.

De uitwedstrijd in Alkmaar werd vooraf als een zware test beschouwd voor PSV, maar de landskampioen stond binnen zestien minuten al met 0-2 voor in het AFAS Stadion. "Ik kan de ploeg niet zo heel veel verwijten. Het kwaliteitsverschil komt gewoon boven drijven", zegt Van den Brom in gesprek met FOX Sports. "We hebben het geprobeerd, maar het is niet gelukt. Daar kan je lang over ouwehoeren, maar dat is de harde conclusie."

Doelman Tim Krul maakte zaterdagavond op 28-jarige leeftijd zijn debuut in de Eredivisie. Bij de 0-2 van Jetro Willems zag de sluitpost er niet heel goed uit. "Ik ben niet iemand die Jantje, Pietje of Keesje iets gaat verwijten. Ik denk wel dat Tim zijn debuut voor ons anders voorgesteld had, net zoals ik. Hij heeft heel vaak laten zien wat zijn kwaliteiten zijn. Als hij erbij kon zitten, zal hij de eerste zijn die kritisch is", aldus Van den Brom.

Door de thuisnederlaag zakt AZ naar de zesde plaats in de Eredivisie. Vitesse, dat vrijdag al wist te winnen van ADO Den Haag (0-2), is de Alkmaarders nu gepasseerd. De ploeg van Van den Brom moet de komende weken alles op alles zetten om de aansluiting met sc Heerenveen en Vitesse te behouden. "Je zit in een fase waarin je aanhaakt of afhaakt. Maar ik kijk vooral naar de manier waarop", besluit de trainer van AZ. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner