05.02.2017 10:01

Cocu blijft bevreesd voor vertrek van Pröpper

Phillip Cocu staat de journalisten te woord tijdens een persconferentie na de zege bij AZ. (04-02-2017)
Phillip Cocu staat de journalisten te woord tijdens een persconferentie na de zege bij AZ. (04-02-2017)

Phillip Cocu is nog altijd niet gerustgesteld over de interesse van Zenit St. Petersburg in Davy Pröpper. De transfermarkt in Nederland is al een aantal dagen gesloten, maar de Russische club kan nog tot 24 februari nieuwe spelers aantrekken.

"Zenit heeft zich niet meer gemeld, maar zij hebben ook niet heel veel haast", vertelt Cocu over een mogelijk vertrek van Pröpper in gesprek met FOX Sports. De oefenmeester zag zijn ploeg zaterdagavond met 2-4 winnen van AZ, dat vooraf als een lastige horde werd beschouwd. De Eindhovenaren stonden echter na amper zestien minuten spelen al met 0-2 voor in het AFAS Stadion.

"We hebben geweldige goals gemaakt, Luuk (de Jong, red.) heeft weer gescoord, maar ik ben niet te spreken over de tegengoals. Als je binnen een minuut nadat je zelf scoort een goal tegen krijgt heeft dat te maken met concentratie", doelt Cocu op de snelle aansluitingstreffer van AZ-spits Fred Friday. De Nigeriaanse spits zette vlak na de tweede treffer van Jetro Willems de 1-2 op het scorebord.

Cocu hoopt snel weer te kunnen beschikken over Jürgen Locadia, die al lange tijd ontbreekt vanwege een liesblessure. De supporters van PSV moet echter nog wel even geduld hebben voordat zij de aanvaller weer in actie kunnen zien. "Vanaf maandag traint hij weer volledig mee met de groep. Hij zit volgende week nog niet bij de selectie", aldus de oefenmeester van PSV.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner