05.02.2017 11:32

Ten Hag hoopt op antwoord na bekernederlaag

FC Utrecht moet dit seizoen nog alle zeilen bijzetten om in de top vijf van de Eredivisie te eindigen. De ploeg van trainer Erik ten Hag maakt de laatste tijd weinig indruk en werd uit de beker geknikkerd door SC Cambuur. Ten Hag hoopt dat zijn ploeg tegen sc Heerenveen wel bij de les is.

"De relatie tussen deze twee wedstrijden (Utrecht won ook van Go Ahead Eagles, red.) hebben we wel gelegd", vertelt Ten Hag in het Utrechts Nieuwsblad. "Uiteindelijk hielden we nog een redelijk tevreden gevoel over aan de vorige week, omdat we van Go Ahead wonnen. Maar het besef dat we ons tegen Cambuur in de voet hebben geschoten, is nadrukkelijk aanwezig. Voor een speler van FC Utrecht ligt in dat soort duels de kans om een prijs te pakken. Het resultaat is onomkeerbaar, maar ik hoop wel dat het ons wakker heeft geschud."

Ten Hag beseft dat het spel van zijn ploeg beter moet. "Het moet scherper en harder naar elkaar toe. Je moet elkaar aanspreken op dingen die mis gaan en beter kunnen. Dat we tegen Cambuur heel snel na de rust een goal uit een penalty tegenkrijgen, kan niet. Vijf, zes, zeven spelers kwamen bij een spelhervatting de afspraken niet na. Dan is er werk aan de winkel. We moeten meer van onszelf eisen. Niet dat we elkaar constant uit moeten foeteren. Elkaar corrigeren en stimuleren kun je ook op subtiele wijze doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner