05.02.2017 11:44

Friday blij met eerste doelpunten in Eredivisie

Fred Friday krijgt weer eens de kans van trainer John van den Brom. De spits mag meespelen in het uitduel met Vitesse. (29-01-2017)
Fred Friday krijgt weer eens de kans van trainer John van den Brom. De spits mag meespelen in het uitduel met Vitesse. (29-01-2017)

Fred Friday bewees zaterdagavond wel degelijk doelpunten te kunnen maken. De spits van AZ schoot tegen PSV (2-4 nederlaag) tweemaal raak, maar stond na afloop wel met lege handen. Het waren de eerste doelpunten van Friday in de Eredivisie.

"Het is altijd goed als je scoort", vertelt Friday in gesprek met clubkanaal van AZ. "Ik doe gewoon mijn werk. Het is voor mij geen verschil of ik nou hier scoor of ergens anders. Voor mij hetzelfde. Of ik zelf tevreden ben? Als je scoort krijg je zelfvertrouwen. Ik ben blij, maar helaas verloren we. De rode kaart (van Stijn Wuytens, red.) heeft ons uiteindelijk de das om gedaan. Als we die niet hadden gekregen, hadden we niet van PSV verloren."

Friday is blij met zijn doelpunten, maar vindt niet dat hij nu een basisplaats mag eisen bij AZ. De Nigeriaanse spits moet in Alkmaar concurreren met Wout Weghorst, die dit seizoen vaak de voorkeur krijgt van trainer John van den Brom. Friday bewaart echter de rust. "Ik heb geen haast en ben niet gestrest. Iedereen doet z'n best. En nu ik twee keer gescoord heb? Dat maakt niet uit. Er lopen goede spelers rond. Het is nu aan de coach om te beslissen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner