05.02.2017 21:17

Beslissende Elia: "Zijn geduldig gebleven"

Eljero Elia (l.) probeert Hidde ter Avest (r.) van zich af te schudden in een gevecht om de bal. (05-02-2017)
Eljero Elia (l.) probeert Hidde ter Avest (r.) van zich af te schudden in een gevecht om de bal. (05-02-2017)

Dankzij een puntgave assist van Eljero Elia op Eric Botteghin, kwam Feyenoord zondagmiddag op voorsprong op bezoek bij FC Twente. De Rotterdammers hadden het lastig, maar trokken de zege over de streep (0-2).

Een kwartier voor tijd stond het nog 0-0, maar de buitenspeler raakte niet in paniek. "We zijn geduldig gebleven, zoals altijd. Achterin staat het bij ons als een huis, terwijl we weten dat we altijd wel een aantal kansen creëren. We zijn blijven knokken voor een goed resultaat en dat is beloond", aldus Elia op de clubsite.

Direct na zijn beslissende assist op Botteghin, werd Elia naar de kant gehaald. "Mijn hamstring begon een beetje op te spelen. Vanwege die hamstring heb ik niet de hele week voluit kunnen trainen, maar ik heb vandaag wel alles gegeven. Ik ben blij dat ik in die periode nog beslissend heb kunnen zijn."

Elia speelde geen grootse wedstrijd, maar was voor de zevende wedstrijd op rij direct betrokken bij een doelpunt. "Ik zat wel de hele tijd te loeren op een actie of een indraaiende voorzet. Je weet dat je moet toeslaan als de kans zich voordoet om een succesvolle actie te maken. Dat heb ik gelukkig gedaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner