05.02.2017 21:43

Ten Hag blij: "Dit moet vertrouwen geven"

FC Utrecht nam zondagmiddag de vierde plaats over van sc Heerenveen in een onderling duel (1-0). Trainer Erik ten Hag is heel tevreden met de zege en hoopt dat zijn ploeg vertrouwen krijgt uit het feit dat de overwinning over de streep werd getrokken.

"We hadden de controle en deden dat uitstekend. We wisten waar voor ons de kansen lagen. We hebben vandaag van een heel goede ploeg gewonnen. De sterkte van de tegenstander was met name tijdens de tweede helft zichtbaar", aldus Ten Hag op de persconferentie. Nadat Utrecht met een voorsprong de kleedkamers opzocht, kreeg de ploeg het in de tweede helft heel lastig.

Door een blessure van Sofyan Amrabat, moest Utrecht het in de tweede helft omgooien. Dat had ook zijn uitwerking op het spel. "Dan merk je dat er wat automatismen en dynamiek mist. Op den duur konden we het daardoor niet altijd meer belopen. De tegenstander kreeg een aantal grote kansen." Toch werden wel de drie punten over de streep getrokken. "Dit moet vertrouwen geven. We toonden wilskracht en onverzettelijkheid."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner