06.02.2017 09:10

Toornstra: "Ik hoor thuis in dit elftal"

Doelpuntenmaker Jens Toornstra (l.) bedankt Eljero Elia (r.), die de assist gaf in het duel Feyenoord - Willem II. (21-01-2017)
Doelpuntenmaker Jens Toornstra (l.) bedankt Eljero Elia (r.), die de assist gaf in het duel Feyenoord - Willem II. (21-01-2017)

Jens Toornstra moest zondag tegen FC Twente een plek op de bank zoeken. De middenvelder was het slachtoffer van de terugkomst van Karim El Ahmadi. Toornstra begrijpt de moeilijke situatie van zijn trainer, maar was het niet eens met zijn reserverol.

"Het team draait goed, iedereen is in vorm en voor een trainer is het lekker om dergelijke keuzes te kunnen maken. Voor spelers is het lastig. Ik begrijp het ergens wel, maar dat betekent niet dat ik het er mee eens ben", laat Toornstra in gesprek met De Telegraaf weten. De middenvelder vindt dat hij het vertrouwen hoort te krijgen van zijn trainer Giovanni van Bronckhorst: "Ja, ik vind dat ik dit seizoen dusdanig goed heb gespeeld dat ik in dit elftal van Feyenoord hoor."

Toornstra gaat niet moeilijk doen over zijn plotselinge reserverol: "De trainer blijft het bepalen en we werken met z’n allen naar één doel. En dus schik ik me in mijn rol." Toornstra viel een half uur voor tijd goed in tegen het moegestreden FC Twente: "Dat is altijd weer een kunst om de cadans van zo’n wedstrijd snel te vinden. Je moet binnen tien seconden aanhaken en meegaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner