06.02.2017 12:30

SvdW: Bekritiseerde Willems toont zijn klasse

Jetro Willems was zaterdagavond de grote held van PSV. De linksback verraste in de openingsfase binnen drie minuten twee keer doelman Tim Krul. Met twee treffers had de linksback een grote bijdrage aan de 2-4 winst. Het sterke optreden tegen de Alkmaarders leverde hem de titel Speler van de Week op.

De wedstrijd tegen AZ was nog geen kwartier onderweg toen Jetro Willems besloot op avontuur te gaan binnen de zestien meter van AZ. De behendige linksback stuurde met een goede kapbeweging enkele tegenstanders het bos in om vervolgens hard uit te halen met zijn linkerbeen. Tim Krul was kansloos op zijn schot. Drie minuten later was het alweer raak. Dit keer van een grotere afstand en met zijn mindere rechterbeen. Wederom had Krul geen antwoord.

Willems heeft in zijn nog prille voetballeven al van alles meegemaakt. Zijn hoogtepunten worden vaak gevolgd door diepe dalen. Bejubeld en bekritiseerd. Het zijn de woorden die de jonge linksback achtervolgen. Tegen AZ raasde hij ouderwets over de linkerkant. Met goede voorzetten en zelfs twee belangrijke doelpunten toonde hij zijn klasse. Rinus Israël noemt hem in potentie de beste linksback van Nederland. Eén minuut na de 0-2 was Willems weer even de schlemiel. De back verspeelde simpel de bal waardoor AZ de aansluitingstreffer kon scoren. Op dit foutje na speelde Willems ijzersterk tegen AZ.

Na afloop van de wedstrijd bleef de hoofdrolspeler bescheiden: "Ik mocht ook wel weer eens een keer scoren. Ik dacht: ik maak er gelijk twee en dan ben ik klaar", grapt de 22-jarige Willems. "Nu was ik het die twee keer mocht scoren en volgende week is het weer iemand anders. Voor mij is het belangrijker hoe we na de 0-2 het duel uitspeelden. Die twee goals van Fred Friday hadden nooit mogen vallen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner