06.02.2017 14:34

Kieft uit kritiek: "Dolberg brengt echt te weinig"

Tom Beugelsdijk (l.) vecht een duel uit met Kasper Dolberg (r.). (29-01-2017)
Tom Beugelsdijk (l.) vecht een duel uit met Kasper Dolberg (r.). (29-01-2017)

Volgens Wim Kieft zit Kasper Dolberg in een dip. De oud-aanvaller van het Nederlands elftal meent dat de Deense spits van Ajax te weinig heeft gebracht in de afgelopen maanden en dat hij niet actief deelneemt aan het spel van de Amsterdammers.

"Ik vind dat Dolberg echt te weinig brengt. Dat is al maanden zo", begint Kieft zijn verhaal in het discussieprogramma Rondo van Ziggo. "Vorige week tegen Beugelsdijk, met alle respect - of niet met alle respect, kon hij dan weer wat laten zien. Maar ik mis bij hem gewoon een bepaalde agressiviteit, felheid en wil om duels te winnen." Ondanks de mindere periode erkent Kieft dat de tiener talentvol is.

"Natuurlijk heeft Dolberg heel veel kwaliteiten. Dat zie ik ook wel. Maar ik zie het soms ook hele wedstrijden niet", vervolgt Kieft zijn verhaal. "Dan kun je wel zeggen: hij is jong. Maar we zijn allemaal jong geweest. Bij Van Basten zag ik bijvoorbeeld altijd weer die flits in een wedstrijd. Dolberg komt gewoon niet aan de bal en dat is te weinig voor een spits. Hij wint momenteel bijna geen duel."

Het negentienjarige talent debuteerde begin dit seizoen bij Ajax en is uitgegroeid tot een onmisbare schakel bij de Amsterdammers, daar hij in de Eredivisie al twintig keer meedeed van de 21 mogelijke opties. Zijn start was veelbelovend, met acht treffers uit uit twaalf duels. Daarna stokte de productie, maar tegen ADO Den Haag vond hij na zes wedstrijden zonder doelpunten weer het net.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner