06.02.2017 21:10

Hebling krijgt kans om te knokken bij beloften

Gustavo Hebling (r.) komt te laat om te voorkomen dat Ben Rienstra (l.) een lastige bal kan wegwerken. (18-09-2016)
Gustavo Hebling (r.) komt te laat om te voorkomen dat Ben Rienstra (l.) een lastige bal kan wegwerken. (18-09-2016)

Het voetballeven valt Gustavo Hebling momenteel nog zwaar, maar de Braziliaanse middenvelder krijgt bij PEC Zwolle een kans om zich terug te knokken als vaste waarde. De middenvelder wordt gehuurd van Paris Saint-Germain, maar begint nu weer bij de beloften.

De Zuid-Amerikaan werd in 2015 voor twee jaar gehuurd van de Franse topclub, dat hem uit de jeugdopleiding van Santos plukte. In zijn eerste seizoen bleef de bijdrage van Hebling echter beperkt tot acht wedstrijden, in het huidige seizoen kwam de rechtspoot tot slechts drie competitiewedstrijden. Genoeg redenen voor PEC Zwolle om Hebling niet mee te nemen op trainingskamp, waarna de Braziliaan in eigen land ging nadenken over zijn voetbaltoekomst.

Hebling hield bij diverse clubs zijn conditie op peil, maar kon nergens een contract in de wacht slepen. Hij mocht terugkeren naar PEC Zwolle. "Gustavo heeft een onzekere maand gehad, dus voor hem is het prettig dat hij hier weer wat zekerheid kan krijgen", beseft technisch directeur Gerard Nijkamp in gesprek met De Stentor. "In de maand waarin hij weg was, is er veel gebeurd bij de club. Er zijn spelers gekomen die ook op zijn positie kunnen spelen. Gustavo zal zich bij de beloften van zijn beste kant moeten laten zien", geeft Nijkamp wel meteen aan.

PEC Zwolle haalde met Erik Israelsson een nieuwe middenvelder, terwijl ook Ouasim Bouy gehuurd werd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner