06.02.2017 21:42

Coach steunt Memphis na slecht rapportcijfer

AS Saint-Étienne verslaat Olympique Lyon met 2-0 en Memphis Depay loopt teleurgesteld naar de zijkant. (05-02-2017)
AS Saint-Étienne verslaat Olympique Lyon met 2-0 en Memphis Depay loopt teleurgesteld naar de zijkant. (05-02-2017)

Bruno Génésio heeft Memphis Depay een hart onder de riem gestoken. De Nederlander maakte in 65 minuten speeltijd tegen AS Saint-Étienne dusdanig weinig indruk op de journalisten van L'Equipe, dat hij als rapportcijfer een twee kreeg. De trainer van Memphis heeft daar echter maling aan.

Olympique Lyon ging met 2-0 onderuit in de wedstrijd tegen AS Saint-Étienne, Memphis kreeg een basisplaats in het duel. De flankspeler presteerde echter niet en werd bespot vanwege een slecht uitgevoerde omhaal. "Memphis heeft al een tijdje niet gespeeld", steunt Bruno Génésio zijn aanvaller. "Hij heeft gewoon spelritme nodig. Memphis is een speler met veel kwaliteiten en ik heb alle vertrouwen in hem."

Memphis kwam afgelopen winter naar Frankrijk, aangezien hij bij Manchester United geen uitzicht had op veel speeltijd. Olympique Lyon betaalde een kleine twintig miljoen euro voor de 27-voudig international van het Nederlands elftal. De mislukte omhaal waar L'Equipe zo om kon lachen, is te bekijken op onderstaande beelden.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner