07.02.2017 14:04

Oud-trainer steekt loftrompet over Botteghin

Eric Botteghin is dolblij met zijn treffer (de 0-1) tegen FC Twente. (05-02-2017)
Eric Botteghin is dolblij met zijn treffer (de 0-1) tegen FC Twente. (05-02-2017)

Eric Botteghin was zondagmiddag de uitblinker aan de kant van Feyenoord. De Rotterdammers wonnen bij FC Twente (0-2) en de centrale verdediger was verantwoordelijk voor de eerste treffer. Jan Everse is trots op zijn voormalig pupil.

Botteghin begon zijn carrière in Nederland bij PEC Zwolle en Everse was daar toentertijd actief als hoofdtrainer. "De subtop, zo had ik hem ingeschat", vertelt de voormalig oefenmeester in het Algemeen Dagblad. "NEC, Heerenveen, Sparta? Ze hoefden hem echt niet. Nu speelt hij bij de koploper van Nederland. Natuurlijk, dat heeft ook te maken met het dalende niveau van de Eredivisie. Maar Botteghin is zeker niet de minste bij Feyenoord."

De 29-jarige Braziliaan heeft het goed naar zijn zin bij Feyenoord en richt zich met name op zijn taak als verdediger. "Je moet hier kunnen opbouwen, maar de hoofdtaak van een verdediger is dat hij de aanvaller uit de wedstrijd speelt. Die mag gewoon niet scoren. Zo simpel is het", aldus Botteghin, die daarin wordt gesteund door John de Wolf. "Verdedigers moeten inschuiven, de ene na de andere wisselpass versturen, maar Botteghin sloopt gewoon de spits van de tegenstander."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner