08.02.2017 20:12

Tevreden en fitte Boer hoorde niets van Ajax

De spelers van Ajax druipen teleurgesteld het veld van het Cambuurstadion af na de 2-1 nederlaag in het bekertoernooi. (15-12-2016)
De spelers van Ajax druipen teleurgesteld het veld van het Cambuurstadion af na de 2-1 nederlaag in het bekertoernooi. (15-12-2016)

Diederik Boer lijkt bezig aan zijn laatste seizoen bij Ajax. De reservekeeper van de Amsterdammers beschikt over een aflopend contract, maar zijn zaakwaarnemer bevestigt dat de club nog niet in actie kwam voor een eventuele contractverlenging.

Boer keepte zijn hele leven voor PEC Zwolle, totdat Ajax in 2014 aanklopte. De ploeg had behoefte aan een ervaren doelman en kwam bij Boer uit. Sindsdien keepte de goalie elf wedstrijden voor de club uit de hoofdstad, waarvan één in de Europa League. Boer wordt gewaardeerd in Amsterdam, vanwege zijn positieve houding en het feit dat hij goed in de spelersgroep ligt, maar daar lijkt na dit seizoen een einde aan te komen.

"We hebben nog niks van Ajax gehoord", bevestigt René Eijkelkamp, zaakwaarnemer van Boer, tegenover ELF Voetbal. "Als Ajax het contract van Diederik wilde verlengen, hadden ze dat wel al laten weten. Het was goed geweest als de club zijn contract had verlengd. Hij heeft het uitstekend naar zijn zin bij de club, is belangrijk voor de groep en is nog fit. Het lijkt er alleen niet van te komen."

Op 36-jarige leeftijd denkt Boer nog niet aan stoppen. "Zeker niet. Zoals ik zei: Diederik is nog hartstikke fit. Er zijn meerdere clubs die lichtjes informeren naar hem. Komende maanden moeten we samen met Diederik gaan kijken wat de mogelijkheden zijn en wat hij zelf wil. We zullen zien waar hij volgend jaar speelt, misschien wordt het alsnog Ajax", houdt Eijkelkamp de deur naar contractverlenging op een kier.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner