09.02.2017 10:03

Winst op Feyenoord zegt De Koning weinig

Trainer Hans de Koning geeft de spelers van Go Ahead Eagles tijdens het uitduel met Heracles Almelo. (19-11-2016)
Trainer Hans de Koning geeft de spelers van Go Ahead Eagles tijdens het uitduel met Heracles Almelo. (19-11-2016)

Go Ahead Eagles was dit seizoen de enige ploeg die wist te winnen van Feyenoord, maar de coach van Go Ahead Eagles hecht weinig waarde aan de 1-0 overwinning op de Rotterdammers.

"Ja, alleen wij wonnen tot nu toe van Feyenoord. Een geweldige prestatie, maar wel eentje waar een verhaal aan vast zat. Feyenoord had op donderdag in Oekraïne tegen Zorya Lugansk gespeeld. Ze landden een dag later in Rotterdam, de spelersbus is toen meteen naar Maassluis gereden om de begrafenis van de moeder van Tonny Vilhena bij te wonen. Direct daarna stapten ze weer in de bus richting Deventer om in trainingskamp te gaan. Ze waren moe, Terence Kongolo liep toen niet voor niets een hamstringblessure op."

De Rotterdammers moeten nog dertien keer strijden voor drie punten. "Dan denk ik toch vaak stiekem: het zijn er nog maar tien hoor de kans dat wij punten pakken tegen die drie ploegen is heel klein", vervolgt De Koning tegenover het Algemeen Dagblad. "Nee, kampioen word je tegenwoordig niet meer tegen de kleintjes, maar juist tegen de groten. Degradatie voorkomen, dat doe je wel tegen de kleintjes. De andere kleintjes."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner