09.02.2017 14:39

Milik: "Ajax speelt attractiever en vrijer"

Met een fantastische knal zorgt Arkadiusz Milik ervoor dat Ajax op een 1-0 voorsprong komt tegen Excelsior. (21-02-2016)
Met een fantastische knal zorgt Arkadiusz Milik ervoor dat Ajax op een 1-0 voorsprong komt tegen Excelsior. (21-02-2016)

Zonder landskampioenschap trok Arkadiusz Milik afgelopen zomer de deur bij Ajax achter zich dicht. De Poolse spits werd clubtopscorer, maar er was veel kritiek op het spel van de Amsterdammers. Milik vertrok naar Napoli, maar volgt zijn oude club op de voet.

Met Milik vertrok ook trainer Frank de Boer uit Amsterdam. Onder Peter Bosz kwam er een frisse wind bij Ajax. Volgens Milik is de hand van Bosz zichtbaar en is het nu leuker om naar Ajax te kijken. "Als ik Ajax nu zie spelen, krijg ik het idee dat de ploeg attractiever speelt en tactisch vrijer is dan vorig jaar. Toen speelden we tegen teams die wisten wat we gingen doen. Ik vroeg me vaak af wat we anders moesten gaan doen, zodat we de tegenstander wel konden verrassen."

"Deze ploeg kan in de laatste dertig, veertig meters doen wat het wil. Er is meer creativiteit. Zowel op het middenveld als op de vleugels. Misschien leidt deze vrijere tactiek uiteindelijk niet tot de meeste punten. Die conclusie trek ik nu nog niet, maar ik vind het huidige spel mooier om naar te kijken", aldus Milik in Ajax Life.

Door het vertrek van Milik werd de weg vrij gemaakt voor Kasper Dolberg. De Deen werd de opvolger van Milik in de punt van de aanval en maakt indruk, ook op Milik. "Ik hoor dat hij nog steeds vrij stil is. Maar in het veld doet hij het fantastisch. Hij spreekt met zijn voeten. Zijn rechterbeen is meedogenloos. Kasper is een groot talent. Ajax zal hem ooit voor veel geld verkopen."

Milik vertrok na twee seizoenen en 32 doelpunten uit de Eredivisie naar de Serie A. Met Napoli draait hij mee in de top van Italië en Milik is blij met zijn nieuwe club. "Napoli heeft genoeg kwaliteit om op topniveau in de Champions League te blijven spelen. Dat is wel een verschil met Ajax. Als we bij Ajax op de training jong tegen oud speelden, zat ik bij de oudere spelers. Ajax heeft drie of vier ervaren spelers nodig op de bepalende posities om de ploeg stabiel te houden. Anders blijf je wisselvallig."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner