09.02.2017 22:12

Directeur voorspelt moeilijk halfjaar Achahbar

Anass Achahbar mist een aardige kans tijdens het duel met Willem II en baalt daar opzichtig van. (10-12-2016)
Anass Achahbar mist een aardige kans tijdens het duel met Willem II en baalt daar opzichtig van. (10-12-2016)

Anass Achahbar moet zijn uiterste best gaan doen om dit seizoen nog veel aan de bak te komen bij PEC Zwolle. De spits werd als de nieuwe goaltjesdief gehaald door de Zwollenaren, maar hij moet zichzelf bij de beloften gaan bewijzen nu.

Achahbar kreeg vanaf het begin van het huidige seizoen het vertrouwen van trainer Ron Jans, maar inmiddels staat de spits na vijftien wedstrijden nog steeds droog. De situatie werd nijpend, waardoor PEC Zwolle besloot in te grijpen via het halen van een nieuwe spits. Sindsdien gaat het op aanvallend gebied beter met PEC Zwolle, maar uiteraard niet met Achahbar.

"We hebben samen met Anass naar een oplossing gezocht", stelt technisch directeur Gerard Nijkamp dan ook in gesprek met Voetbal International. In de winterstop probeerde PEC Zwolle de aanvalsleider te slijten aan bijvoorbeeld ADO Den Haag en de Jupiler League, maar van een transfer kwam het niet. "Het wordt het komende half jaar moeilijk voor hem", voorspelt Nijkamp dan ook.

"Brock (Nicolai Brock-Madsen, red.) is in vorm, Stef (Nijland, red.) komt weer terug en dan hebben we ook nog Hervin Ongenda gehuurd van Paris Saint-Germain. Het enige wat Anass kan doen is hard werken en laten zien dat hij recht heeft op speelminuten. Dat moet hij doen op de training en bij de wedstrijden van de beloften. Het is niet dat we hem weggooien. Hij heeft het nu alleen erg moeilijk. In de zomer krijgt hij onder een nieuwe trainer een nieuwe kans. We geloven nog steeds in hem."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner