10.02.2017 08:57

FC Utrecht weken zonder middenvelder Brama

FC Utrecht kan wekenlang geen beroep doen op de diensten van Wout Brama. De middenvelder kwam afgelopen winterstop over van PEC Zwolle om de langdurig geblesseerde Rico Strieder te vervangen, maar zit nu dus zelf in de lappenmand.

De dertigjarige middenvelder scheurde deze week tijdens een training de binnenbanden van zijn enkel in. Hoe lang Brama nu aan de kant staat, is nog niet bekend. Naar verluidt gaat het om ongeveer zes weken. Dat is een hard gelag voor de Domstedelingen, daar zij al niet ruim in de slappe was zaten. 

Eerder deze week zag trainer Erik ten Hag namelijk ook middenvelder Sofyan Amrabat afhaken. Ook hij kampt met een enkelblessure, na het duel met sc Heerenveen (1-0). FC Utrecht, dat de laatste weken uitstekend bezig is en opkom naar plaats vier op de ranglijst, kan aanstaande zondag in de lastige uitwedstrijd tegen PSV niet beschikken over Brama. Ook mist Ten Hag de Duitser Andreas Ludwig, hij ontving tegen sc Heerenveen een rode kaart en is dus geschorst. 

Sinds zijn overgang naar FC Utrecht deed Brama in alle wedstrijden als basisspeler mee. Dat waren er vier in de Eredivisie, waarin alleen werd verloren van Ajax (0-1). Tegen Sparta Rotterdam (1-2), Go Ahead Eagles (0-1) en sc Heerenveen (1-0) werd met nipte cijfers gewonnen. Wel werd Brama, die tot het einde van dit seizoen een contract heeft bij FC Utrecht, uitgeschakeld in de beker na strafschoppen door SC Cambuur.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner