10.02.2017 12:34

Nelom kiest kampioen worden boven transfer

Jordan Larsson, de aanvaller van NEC, schermt de bal af wanneer Feyenoord-verdediger Miquel Nelom de bal probeert te ontfutselen. (29-01-2017)
Jordan Larsson, de aanvaller van NEC, schermt de bal af wanneer Feyenoord-verdediger Miquel Nelom de bal probeert te ontfutselen. (29-01-2017)

Miquel Nelom kon afgelopen zomer verkassen naar Turkije, maar de linksback koos om in Rotterdam te blijven. De 26-jarige heeft het namelijk naar zijn zin bij Feyenoord en wil eerst nog kampioen worden voordat hij de club verlaat.

"Er is afgelopen zomer ook wel belangstelling geweest, onder meer uit Turkije. Maar ik wil ook nog heel graag een keer kampioen worden met Feyenoord. We zijn dit jaar natuurlijk op de goede weg, dat lijkt me duidelijk", vertelt Nelom in gesprek met Hand in Hand. Toch staat hij niet onwelwillend tegenover een vertrek. "Ik zou daar in de toekomst zeker voor openstaan."

"Ik heb het hier naar mijn zin, dat is wel duidelijk. Anders had ik al niet zolang voor Feyenoord gespeeld", vervolgt de verdediger. In het seizoen 2010/2011 werd Nelom verhuurd aan Excelsior om ervaring op te doen in de Eredivisie. Dat lukte aardig, want dat seizoen deed hij mee in 32 wedstrijden en pakte hij één rode kaart

Nelom, die nog een contract heeft tot de zomer van 2018, speelde in de zes seizoenen daarna 108 Eredivisie-duels voor de huidige koploper. Alleen in het seizoen 2014/2015 was hij een vaste basisspeler, want toen stond hij dertigmaal aan de aftrap. Behoudens het lopende seizoen stond hij in alle andere seizoenen elke keer twaalf keer in de basis namens Feyenoord.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner