10.02.2017 14:26

Assistent Heesen levert flink in: "Niet zeiken"

Dirk Heesen, kersverse assistent-trainer van ADO Den Haag, pept de spelers van de club op tijdens de training. (09-02-2017)
Dirk Heesen, kersverse assistent-trainer van ADO Den Haag, pept de spelers van de club op tijdens de training. (09-02-2017)

Met Alfons Groenendijk als hoofdtrainer en Ekrem Kahya en Dirk Heesen als assistenten gaat ADO Den Haag het seizoen afmaken met drie oudgedienden. Laatstgenoemde kwam er als laatste bij, met een voor hem doen mager contract.

Heesen was dit seizoen nog de assistent-trainer bij Queens Park Rangers, waar het geld in tegenstelling tot bij ADO Den Haag wel kan rollen. Toch koos Heesen voor een terugkeer. "Dit is wel iets speciaals voor mij. Er is geen andere club waar ik dit voor doe. Ik ken de situatie", doelt hij op de kleine financiële huishouding bij ADO Den Haag. "Als dit het dan is, moet je verder niet zeiken."

De assistent-trainer speelde jarenlang voor ADO Den Haag en kent de situatie bij de club door en door. "We hebben hier geen Cristiano Ronaldo of Messi, maar normale gasten die heel hard moeten knokken voor een basisplek. Als je dat niet wil, ook goed. Maar dan mag je lekker naast me komen zitten." Heesen tekende een contract tot aan het einde van het huidige seizoen, maar de club kan met twee jaar verlengen als de situatie bij beide partijen bevalt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner