10.02.2017 15:45

Pastoor: "Positiespel Ajax beter dan rivalen"

Alex Pastoor kijkt gefocust hoe zijn team speelt tegen PEC Zwolle. (05-02-2017)
Alex Pastoor kijkt gefocust hoe zijn team speelt tegen PEC Zwolle. (05-02-2017)

Sparta-trainer Alex Pastoor beseft dat hij het zondag moeilijk gaat krijgen tegen Ajax. Ondanks het feit dat hij de Amsterdammers het beste positiespel van de Eredivisie vindt hebben, denkt hij wel kans te maken in de Amsterdam ArenA.

Op de persconferentie voor het duel met Ajax werd Pastoor gevraagd of hij naar de hoofdstad afreist om de schade beperkt te houden. "Nee, dat is te negatief uitgedrukt. Realistisch gezien heb je als Sparta tegen clubs uit de top drie minder kansen op een goed resultaat dan tegen andere ploegen, maar kansen zijn er altijd. Ook tegen Ajax. Al vind ik dat die club qua positiespel nog een voorsprong heeft op Feyenoord en PSV", is de trainer duidelijk.

Sparta wist negen Eredivisie-wedstrijden op rij niet te winnen en treft in Ajax niet de ideale tegenstander om die reeks te doorbreken. Paniek heerst er echter niet op Het Kasteel. "Dat is stereotiep denken waar wij niks mee kunnen. Wij zijn gewoon aan het werk bij Sparta. Of die mindere resultaten niet in de hoofden van spelers gaan zitten? Nou, het lijkt me logisch dat mindere resultaten niet in je knie gaan zitten. Het gaat erom hoe spelers omgaan met een bepaalde situatie. En dat doen ze in mijn ogen goed."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner