11.02.2017 11:11

Twente dankt Feyenoord voor late afstraffing

Mateusz Klich (l.) glijdt de bal weg voordat Steven Berghuis (m.) erbij kan komen. Eric Botteghin (r.) is ook net te laat.
Mateusz Klich (l.) glijdt de bal weg voordat Steven Berghuis (m.) erbij kan komen. Eric Botteghin (r.) is ook net te laat.

René Hake weet door de nederlaag tegen Feyenoord van vorige week waar hij staat met FC Twente. De Tukkers kwamen een groot gedeelte van de wedstrijd goed mee, maar in de laatste twintig minuten maakte de koploper het verschil. Eric Botteghin en Nicolai Jørgensen scoorden in het laatste kwartier: 0-2.

Gesteld werd dat FC Twente het conditioneel niet kon bolwerken. Dat stak Hake. "Het prikkelde wel, ja. Weet je, wij moeten Feyenoord dankbaar zijn voor de update die ze onze spelers hebben gegeven. Dit was een wedstrijd op het allerhoogste niveau in Nederland, tegen de beste ploeg van dit moment. Die intensiteit kun je op een training niet nabootsen. Het feit dat wij het na zeventig minuten moeilijk kregen, kun je herleiden tot een woord: kwaliteit", is de conclusie van Hake in gesprek met de Tubantia.

"Feyenoord heeft meer fysieke kracht en speelt een hoger tempo, omdat ze een betere ploeg hebben dan FC Twente. En dat kost kracht, omdat wij op onze tenen moeten lopen om het bij te benen. We hebben meer van dit soort wedstrijden nodig om ons te ontwikkelen." De Tukkers draaien na een turbulent jaar, op bestuurlijk en financieel gebied, dit seizoen goed mee in de subtop van de Eredivisie. De formatie uit Enschede staat momenteel achtste in de Eredivisie. Op 12 maart spelen de Tukkers de volgende topper, een uitwedstrijd tegen Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner