11.02.2017 12:08

Swart: "Mooie tijd gehad, Johan, Pietje en ik"

Sjaak Swart (r.) en Piet Keizer (l.) bezoeken de wedstrijd Ajax - AZ. (24-01-2010)
Sjaak Swart (r.) en Piet Keizer (l.) bezoeken de wedstrijd Ajax - AZ. (24-01-2010)

Met het overlijden van Johan Cruyff in 2016 en Piet Keizer afgelopen vrijdag, kan Sjaak Swart niets anders dan terugdenken aan de mooie tijden waarin de drie spelers de gevaarlijkste aanvalslinie van Europa vormden.

"Ik heb natuurlijk jarenlang met hem samen gespeeld. Ook een echte Ajacied die nooit voor een andere club speelde. We hebben een fantastische tijd gehad met Johan, Pietje en ik. Ik koester eigenlijk alle momenten die we samen op het veld hebben gestaan", stelt Swart tegenover het Algemeen Dagblad. Met Cruyff, Swart en Keizer voorop won Ajax drie keer achter elkaar de Europa Cup I, de voorloper van de huidige Champions League.

Keizer stond van de drie spelers altijd het minste in de spotlights, zelfgekozen. "Hij had zijn nukken. Dan vroegen mensen wel eens aan mij: waarom geeft hij nooit echt antwoord. Dat was Piet, maar dat is ook ieders goed recht. Dat hij al op zijn 31ste stopte met voetballen, zegt ook genoeg. Hij trok zijn eigen plan." Keizer overleed op 73-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. Hij speelde van 1960 tot en met 1974 voor de Amsterdammers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner