11.02.2017 15:15

Huiberts spreekt geruchten tegen: "Is onzin"

Max Huiberts (l.) overlegt met AZ-trainer John van den Brom tijdens het trainingskamp van de Alkmaarders in Spanje. (04-01-2017)
Max Huiberts (l.) overlegt met AZ-trainer John van den Brom tijdens het trainingskamp van de Alkmaarders in Spanje. (04-01-2017)

AZ maakte onlangs bekend toch langer door te gaan met hoofdtrainer John van den Brom. Lange tijd leek het erop dat het contract van de oefenmeester niet verlengd zou worden, waardoor het nieuws voor velen als een verrassing kwam.

"Bij ons is die onrust er geen moment geweest", vertelt directeur voetbalzaken Max Huiberts van AZ in De Volkskrant. Volgens Huiberts is er nooit sprake geweest van gesprekken met andere trainers. "Totale onzin. Ik heb met niemand gesproken", verzekert hij. In de media doken geruchten op dat er binnen AZ ontevredenheid zou bestaan over Van den Brom, omdat hij niet voldoende met data en statistiek werkt.

"Dat lees ik ook overal, dat hij niet met data werkt of niet innovatief is. Dat is onzin", aldus Huiberts, die wel een puntje van kritiek op Van den Brom durft uit te spreken. De hoofdtrainer van AZ heeft het zo nu en dan aan de stok met scheidsrechters. "Ik zie dat natuurlijk liever niet. Maar of ik John van den Brom daarin nog ga veranderen, dat denk ik niet nee. Dat is de aard van het beestje. Het is niet goed voor de naam van AZ, dat weet hij ook."

Van den Brom weet zelf ook dat hij nogal fel kan reageren op de beslissingen van de scheidsrechter. "Ik krijg het thuis te horen van mijn dochters die dan boos op mij worden, ik krijg er op de club voor op mijn flikker, ook van de spelers. Het kan altijd gebeuren", vertelt de oefenmeester, die zelf overigens niet verbaasd was over zijn contractverlenging: "Voor mij was het geen verrassing."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner