12.02.2017 09:00

Kuyt: "Ik dacht dat ik een streepje voor had"

Dirk Kuyt draagt de aanvoerdersband in de wedstrijd tussen Feyenoord en NEC. (29-01-2017)
Dirk Kuyt draagt de aanvoerdersband in de wedstrijd tussen Feyenoord en NEC. (29-01-2017)

Dirk Kuyt moest zaterdagavond genoegen nemen met een reserverol bij Feyenoord. Trainer Giovanni van Bronckhorst koos voor Jens Toornstra, die tweemaal scoorde tegen FC Groningen (2-0). Kuyt reageert teleurgesteld en verbaasd.

De aanvoerder van Feyenoord kwam een kwartier voor tijd alsnog binnen de lijnen als vervanger van Karim El Ahmadi, maar baalde als een stekker. "Ik dacht dat ik als aanvoerder een streepje voor had, omdat ik een bepaalde ervaring heb en een verlengstuk ben", zei de 36-jarige Katwijker na de wedstrijd bij FOX Sports. "Maar de trainer denkt daar anders over. Dat is even slikken."

Kuyt moest tweemaal eerder dit seizoen beginnen op de bank (AZ-uit en Vitesse in de beker), maar dat was omdat een paar dagen later een belangrijke wedstrijd op het programma stond. "Ik was in de veronderstelling dat ik altijd zou spelen, buiten dat hij me op bepaalde momenten rust wilde geven of vanuit tactische overwegingen. Ik had nu verwacht dat ik gewoon zou spelen."

"Ik zit nu in de situatie dat ik me weer moet bewijzen", aldus Kuyt, die absoluut geen onrust wil veroorzaken bij de Rotterdamse club. "Maar het gaat niet om Dirk Kuyt, het gaat om Feyenoord. Ik heb een groter doel en dat is iets winnen met deze club.'' Door de zege op FC Groningen heeft de koploper nu acht punten voorsprong op Ajax, maar die ploeg komt zondag nog in actie tegen Sparta.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner