12.02.2017 09:10

Groenendijk geschrokken van zeer matig ADO

Alfons Groenendijk verlaat balend het veld van de Adelaarshorst: zijn ADO gaat onderuit tegen Go Ahead. (11-02-2017)
Alfons Groenendijk verlaat balend het veld van de Adelaarshorst: zijn ADO gaat onderuit tegen Go Ahead. (11-02-2017)

ADO Den Haag staat sinds zaterdagavond op de laatste plaats in de Eredivisie. De ploeg van de nieuwe trainer Alfons Groenendijk ging onderuit bij Go Ahead Eagles (3-1). De oefenmeester bekende na afloop geschrokken te zijn van zijn elftal.

"De onzekerheid zit toch wel heel diep in het team", concludeerde Groenendijk in gesprek met de NOS na de verloren degradatiekraker bij Go Ahead Eagles. Met nog maar 34 wedstrijden te spelen beseft de coach dat haast geboden is. ADO mag zich wel troosten met de gedachte dat de kansen zomaar kunnen keren. Roda JC heeft evenveel punten en ook andere ploegen zijn nog binnen handbereik. "Die angst moet er heel snel uit, want op zo'n manier blijven we niet in de Eredivisie."

Of Groenendijk wel weet waaraan hij begonnen is? "Tja. Ik ben er in gestapt, maar ik ben hier wel een beetje van geschrokken. Het is vooral een mentale kwestie. Deze jongens kunnen heus wel voetballen, maar als je zo snel uit een wedstrijd bent, ga je niets winnen. Ik heb geen zin om bij ADO te komen werken en dan dit te zien, dit vind ik niet bij ADO passen. Ik zal dus niet schromen om in te grijpen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner