12.02.2017 10:46

Fraser spreekt van onterechte zege Willem II

Henk Fraser verlaat vol onbegrip het veld. Zijn Vitesse heeft de wedstrijd tegen Willem II verloren. (11-02-2017)
Henk Fraser verlaat vol onbegrip het veld. Zijn Vitesse heeft de wedstrijd tegen Willem II verloren. (11-02-2017)

Vitesse ging zaterdagavond verrassend onderuit tegen Willem II. De Arnhemmers waren de bovenliggende partij, kregen de beste kansen, maar verloren uiteindelijk toch met 0-2. Trainer Henk Fraser is erg kritisch.

"Het ligt duidelijk aan onszelf. De nederlaag blijft vervelend, maar we beseffen allemaal dat het aan onszelf ligt. We kunnen wel allerlei factoren erbij halen, maar het ligt gewoon aan onszelf", liet Fraser weten aan de NOS. "We hebben genoeg mogelijkheden gehad, zeker in de tweede helft. Het is deels je eigen schuld dat je die niet afmaakt. Daarnaast werden er twee kansen gepakt door Lamprou, zo eerlijk moet je ook zijn."

Vitesse was bezig aan een goede reeks, maar zag daar door de nederlaag tegen Willem II een einde aan komen. Volgens Fraser had zijn ploeg in ieder geval een punt over de streep moeten trekken. "Ik dacht dat we die les wel hadden geleerd. Ook dan was een gelijkspel vervelend geweest, maar blijkbaar zijn we nog niet zover dat we een punt kunnen overhouden aan een wedstrijd waarin je merkt dat je 'm er niet inkrijgt", moppert hij.

Volgens Fraser had Vitesse recht op de overwinning. "De tegenstander heeft niet terecht gewonnen, vind ik. Aan de andere kant: als zij erop gokken dat ze in de slotfase die kansen krijgen, en wij die dus ook weggeven, dan heb je het goed gedaan. We hebben ze voor rust ook niet kapot gespeeld. In de tweede helft hebben we meer laten zien en op basis daarvan hadden we meer verdiend, maar dat is voetbal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner