12.02.2017 10:57

"De jongens maken het mij steeds moeilijker"

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst koos er zaterdag voor om Dirk Kuyt te passeren ten faveure van Jens Toornstra. Dat bleek een uitstekende beslissing: Toornstra was verantwoordelijk voor beide doelpunten tegen FC Groningen.

"We hebben voor de vijfde keer op rij de nul gehouden, dat is onze kracht", vertelde Van Bronckhorst na afloop van het duel in gesprek met FOX Sports. De oefenmeester wilde zichzelf niet op de borst kloppen vanwege het opstellen van Toornstra. "Het gelijk van de coach? We hebben gewonnen dus ik ben een blije coach. De twee doelpunten van Jens zijn fijn voor hemzelf, maar vooral voor het team."

FC Groningen-trainer Ernest Faber koos zaterdag voor een systeem met vijf verdedigers. "Het was lastig in te schatten hoe Groningen zou gaan staan. Maar we hebben er in het veld goed op weten te anticiperen. Het baltempo lag hoog en we hebben het spel goed verplaatst", aldus Van Bronckhorst. De oefenmeester kampt momenteel met een luxeprobleem bij Feyenoord. "We hebben vandaag prima gespeeld en terecht gewonnen. De jongens maken het me steeds moelijker."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner