12.02.2017 11:10

Mahi verwacht kampioenschap voor Feyenoord

Mimoun Mahi (r.) springt namens FC Groningen hoger dan Feyenoorder Eric Botteghin. (11-02-2017)
Mimoun Mahi (r.) springt namens FC Groningen hoger dan Feyenoorder Eric Botteghin. (11-02-2017)

FC Groningen had tegen Feyenoord weinig in te brengen en verloor met 2-0. Het was de eerste nederlaag voor de noorderlingen in ruim twee maanden. Aanvaller Mimoun Mahi denkt dat de Rotterdammers kampioen gaan worden.

"Ik denk dat Feyenoord kampioen wordt, ja", vertelde Mahi na afloop in gesprek met FOX Sports. De aanvaller, die dit seizoen al goed was negen doelpunten, had weinig in te brengen tegen de sterke verdediging van Feyenoord. "Ik probeerde er het beste van te maken. Ik stond telkens tussen drie of vier man. Dat is zwaar."

FC Groningen kreeg de ideale mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar middenvelder Ruben Jenssen schoot de voorzet van Mahi net langs het doel. "Hij schoot van zes meter mis. Ik moet hem even vragen hoe hij dat voor elkaar kreeg. Als we een doelpunt hadden gemaakt, was de wedstrijd heel anders", verzuchtte de aanvaller van FC Groningen.

Trainer Ernest Faber koos in De Kuip voor een systeem met vijf verdedigers. "Feyenoord wil kampioen worden, dan hoef je de deur niet open te zetten", verklaarde Faber over zijn tactiek. "Het was moeilijk, verdedigend was het oké. In de eerste helft kregen we nog wat kansen. Na rust hebben we alleen maar verdedigd."

Faber zag zijn ploeg ook nog eens met tien man komen te staan: Juninho Bacuna kreeg van arbiter Serdar Gözübüyük een directe rode kaart. Faber spreekt de verwachting uit dat die sanctie geseponeerd wordt. "Dat was zwaar overdreven. Hij was iets te laat, maar dat waren wel meer spelers. Die kregen daar niks voor. Dit was wel een gele kaart waard, maar geen rood."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner