12.02.2017 19:10

Rendement voorhoede baart Bosz geen zorgen

Met een 2-0 zege op Sparta, pakte Ajax zondagmiddag opnieuw drie punten. De ploeg van trainer Peter Bosz liet echter ook opnieuw na om op doelsaldo in te lopen op koploper Feyenoord. Bosz maakt zich geen zorgen. 

Met vijf opeenvolgende zeges is Ajax goed uit de winterstop gekomen, maar de ploeg had meer doelpunten moeten maken dan het deed. Amin Younes symboliseert het gebrek aan rendement, maar Bosz wil niet van een crisis spreken. "We moeten het probleem niet groter maken dan het is. Het vertrouwen is er. Anders had ik hem (Younes, red.) niet opgesteld. We praten met hem, we trainen er met hem op en hij heeft vorig seizoen al laten zien dat hij het wel kan."

Sparta gokte op de counter in Amsterdam, maar Ajax trapte niet in de val van de Rotterdammers. Bosz is dan ook tevreden over het optreden van zijn ploeg. "Dit was een goede overwinning tegen een compact spelende ploeg. In de eerste helft kregen we niet zo veel kansen. Het was wel onze bedoeling Sparta te laten lopen, zodat gaandeweg de onderlinge ruimtes groter zouden worden."

Ajax kwam vlak voor rust op voorsprong en vlak na rust werd de score verdubbeld. Vooral de tweede treffer zorgde ervoor dat Bosz rustig kon zitten op de bank. "Dat zat mee, maar dan moeten we na de 2-0 doorgaan. We hebben wat dat betreft wel de kansen gecreëerd, maar niet afgemaakt. Wat ik wel goed aan deze wedstrijd binnen onze speelwijze vond, was dat we de bal weer snel veroverden", besluit de oefenmeester tegenover Ajax Life.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner