13.02.2017 10:04

De Goey: "Toornstra staat er altijd"

Jens Toornstra (r.) ontwijkt een tackle van Sparta-speler Stijn Spierings (l.). (04-12-2016)
Jens Toornstra (r.) ontwijkt een tackle van Sparta-speler Stijn Spierings (l.). (04-12-2016)

Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft een luxeprobleem bij Feyenoord. De trainer heeft meer dan elf basisspelers waardoor hij moeilijke beslissingen moet nemen. Tegen FC Twente moest Jens Toornstra op de bank plaatsnemen. Dirk Kuyt moest tegen FC Groningen het veld ruimen.

Oud-keeper van de club, Ed de Goey, laat zijn licht schijnen op de situatie in gesprek met De Telegraaf: "Wanneer er een invaller binnen de lijnen komt, wordt de ploeg daar niet slechter van. Dat is een luxeprobleem. Ik zou per tegenstander bekijken welke spelers je in die specifieke wedstrijd het beste kunt gebruiken."

Toornstra speelde zaterdag een uitstekende wedstrijd en had met twee doelpunten een groot aandeel in de winst. De Goey: "Hij staat er altijd. Dat heeft met kwaliteit te maken. Jens is een allround voetballer, die zowel op de rechterflank als achter de spits uit de voeten kan. Tegen Groningen was hij niet alleen belangrijk vanwege zijn doelpunten, maar ook door zijn werklust."

Aanvoerder Kuyt was erg teleurgesteld over zijn reserverol. "Het is logisch dat Kuyt daar teleurgesteld over was. Maar datzelfde gevoel zullen ook spelers als Bilal Başaçıkoğlu en Renato Tapia hebben. Concurrentie houdt iedereen scherp", is de oud-doelman van mening.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner