13.02.2017 12:30

SvdW: Toornstra de grote man bij Feyenoord

Tegen FC Twente moest Jens Toornstra nog toekijken vanaf de bank. Een week later schiet hij Feyenoord met twee doelpunten langs FC Groningen. Door zijn doelpunten en uitstekende spel bekroont de middenvelder zich tot Speler van de Week.

Toornstra maakt het zijn trainer Giovanni van Bronckhorst niet makkelijk. De oefenmeester kampt met een luxeprobleem. Door de terugkeer van Karim El Ahmadi tegen FC Twente moest Toornstra plaats maken. Ondanks zijn goede seizoen werd hij het kind van de rekening. Daar liet hij het niet bij zitten. Na zijn gretige invalbeurt tegen FC Twente beloonde Van Bronckhorst de middenvelder met een basisplaats tegen FC Groningen. En de oud-speler van FC Utrecht liet zijn voeten spreken. Voor rust schoot hij, op aangeven van Steven Berghuis, raak.

En ook na rust was Toornstra trefzeker. Op aangeven Jan-Arie van der Heijden, met een geniale hakbal, schoot Toornstra hard raak. Dankzij zijn doelpunten won Feyenoord met 2-0 van FC Groningen en blijven de Rotterdammers vijf en acht punten los van Ajax en PSV.

Het waren doelpunt nummer zeven en acht voor Toornstra dit Eredivisie-seizoen. En de middenvelder is niet alleen belangrijk als afmaker. Ook bereidde hij al zeven keer een doelpunt voor. Het zijn goede statistieken voor Toornstra die bezig is aan zijn beste seizoen in het Feyenoord-shirt. Vorig seizoen wist de middenvelder slechts twee keer het net te vinden in éénentwintig optredens in het Feyenoord-shirt. In zijn eerste seizoen als Feyenoorder scoorde hij zevenmaal. Alleen in het seizoen 2013/2014, in het shirt van FC Utrecht, maakte Toornstra meer doelpunten in de Eredivisie dan dit seizoen: 12 keer.

Ondanks zijn goede statistieken is Toornstra niet onomstreden in het eerste van Feyenoord. Na zijn uitstekende optreden tegen FC Groningen wordt het voor Van Bronckhorst moeilijk om de middenvelder te passeren tegen ADO Den Haag volgende week zondag.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner