14.02.2017 11:50

Lacazette overtreft Ibrahimović in de Ligue 1

Alexandre Lacazette kan juichen tijdens het competitieduel AS Monaco - Olympique Lyon (18-12-2016).
Alexandre Lacazette kan juichen tijdens het competitieduel AS Monaco - Olympique Lyon (18-12-2016).

Zlatan Ibrahimović was vier seizoenen op rij één van de beste spelers van de Ligue 1, maar de Zweedse spits werd afgelopen zaterdag overtroffen door Olympique Lyon-spits Alexandre Lacazette.

Lacazette is namelijk de eerste speler sinds Pauleta die drie seizoenen op rij twintig of meer treffers in de Ligue 1 wist te produceren. Lacazette had tegen EA Guingamp tien minuten nodig om zijn twintigste competitietreffer te scoren, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg met 2-1 verloor. Pauleta was zoals gezegd de laatste speler die hetzelfde presteerde in de Ligue 1. De Portugese spits stond tussen 2000 en 2003 onder contract bij Girondins Bordeaux en scoorde achtereenvolgens 20, 22 en 23 treffers namens Girondins Bordeaux. Daarmee verdiende Pauleta tevens een transfer naar Paris Saint-Germain. 

Door zijn treffer tegen EA Guingamp loopt Lacazette dit seizoen nog altijd één op één met twintig treffers uit evenveel wedstrijden. De afgelopen seizoenen was Lacazette, die naar verluidt in de belangstelling staat van de gehele Europese top, ook al op dreef. Vorig seizoen scoorde de Franse aanvaller 21 keer, terwijl hij tijdens het seizoen 2014/2015 goed was voor 27 treffers in de Ligue 1. De kans is groot dat Lacazette bezig is aan zijn laatste seizoen bij Olympique Lyon.

Ibrahimović

Ibrahimović werd weliswaar vier keer op rij kampioen met Paris Saint-Germain en de Zweed wist veelvuldig te scoren in de Ligue 1, maar Ibrahimović slaagde er niet in om drie seizoenen op rij twintig doelpunten of meer te scoren. De huidige aanvalsleider van Manchester United kwam overigens wel in de buurt. In zijn debuutjaar in de Ligue 1 was de Zweed goed voor dertig treffers, daarna volgde een seizoen met 26 doelpunten. Tijdens zijn derde jaar in de Ligue 1 ging het echter 'mis'. Ibrahimović kwam slechts tot negentien treffers. In zijn laatste seizoen in Parijs maakte hij alles goed door 38 (!) keer te scoren in 31 competitiewedstrijden.

Baas boven baas

De laatste Fransman die hetzelfde wist te bewerkstelligen was overigens Jean-Pierre Papin. Om de Franse spits te evenaren heeft Lacazette nóg een succesvol seizoen in de Ligue 1 nodig, want tussen 1988 en 1992 wist Papin vier seizoenen op rij minimaal twintig keer te scoren. Als speler van Olympique Marseille produceerde de aanvaller 22, 30, 23 en 27 competitietreffers. In de zomer van 1992 verdiende Papin een transfer naar AC Milan, maar in Italiaanse dienst had de Franse spits het een stuk lastiger. Desondanks kwam de Fransman tijdens zijn eerste seizoen in dienst van AC Milan tot dertien doelpunten in 22 wedstrijden in de Serie A.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner