18.02.2017 11:26

Sinkgraven verrast door positieve statistieken

Joël Veltman (l.) verliest een spelletje op de training van Ajax, daarom mag Daley Sinkgraven (r.) 'oortje-tikken' bij zijn collega. (02-11-2016)
Joël Veltman (l.) verliest een spelletje op de training van Ajax, daarom mag Daley Sinkgraven (r.) 'oortje-tikken' bij zijn collega. (02-11-2016)

Dat het idee van Peter Bosz om Daley Sinkgraven en Joël Veltman als backs te gebruiken goed aan het uitpakken is, wordt sinds kort ook door statistieken bewezen. De verdedigers op links en rechts blinken uit in diverse aspecten.

Ajax Life, de supportersvereniging van de club uit de hoofdstad, merkte op dat Veltman en Sinkgraven op het gebied van duels, tackles, onderscheppingen en passing excelleren. Het medium sprak met Sinkgraven, die niet op de hoogte was van de positieve statistieken, na de Europa League-wedstrijd tegen Legia Warschau. "Geen idee. Dat wist ik niet."

"Misschien heeft dat met onze speelstijl te maken. Individueel en qua team. We zetten natuurlijk graag vooruit druk. Daardoor onderscheppen we ook veel ballen of afvallende ballen. Mooi dat die statistieken zo goed zijn", aldus een tevreden Sinkgraven. Een punt van kritiek kwam ook naar voren, want qua voorzetten lopen zowel Veltman als Sinkgraven nog achter op de concurrentie.

"Ik denk dat Joël en ik het steeds beter doen. We komen natuurlijk in de opbouw veel aan de bal. Nu is het zaak om ook in verdere fases mee te doen, dat is ook voorin." Sinkgraven werd in de winterstop van het seizoen 2015/2016 naar Amsterdam gehaald, maar leek de concurrentieslag op het middenveld te verliezen. Inmiddels speelde de linksback 25 duels in het huidige seizoen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner