18.02.2017 14:50

Schaken: "Ik pas niet zo in degradatievoetbal"

Ruben Schaken kan zijn ogen niet geloven tijdens het competitieduel Excelsior - ADO Den Haag (19-08-2016).
Ruben Schaken kan zijn ogen niet geloven tijdens het competitieduel Excelsior - ADO Den Haag (19-08-2016).

Ruben Schaken neemt het zondagmiddag met ADO Den Haag op tegen zijn oude club Feyenoord. Waar de buitenspeler in Rotterdam meestreed om de bovenste plaatsen, vecht hij dit seizoen met ADO tegen degradatie. Tot frustratie van Schaken.

Degradatievoetbal heeft absoluut niet de voorkeur van de 34-jarige aanvaller, die dit seizoen in achttien competitiewedstrijden nog niet tot scoren kwam. "Ik pas daar absoluut niet in met mijn spel", vertelt hij eerlijk in gesprek met Omroep West. "Ik weet het ook van mijzelf. Het is wel goed om een andere kant te zien", beseft Schaken, die tussen 2010 en 2015 onder contract stond bij Feyenoord.

"In de loop der jaren ben ik toch wel verwend, vooral bij Feyenoord", vervolgt de rappe vleugelaanvaller. "Dan sta je langs de zijlijn te wachten tot een El Ahmadi of een Vilhena een overtalsituatie heeft gecreëerd. Dan krijg je de bal ingespeeld en je kunt een actie maken. Dan kan het drie keer misgaan, want je weet: die bal komt nog vijf keer." Volgens Schaken is dat bij ADO Den Haag wel anders.

"Dan krijg je misschien een of twee ballen waarbij je meteen je tegenstander op kunt zoeken. En daar moet je het mee doen", aldus Schaken, die beseft dat het zelfvertrouwen laag is bij zijn ploeg. "Dat is moeilijk. Het gevoel haal je wel uit trainingen, je moet het toch ergens vandaan halen. Maar je weet het zelf: op trainingen kan je geen punten halen. Wij hebben heel snel een overwinning nodig en daar zijn wij keihard mee bezig."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner