18.02.2017 16:01

Toornstra wil absoluut geen onruststoker zijn

Jens Toornstra maakt indruk bij Feyenoord. In het thuisduel met Roda JC Kerkrade (5-0) is hij opnieuw trefzeker. (25-09-2016)
Jens Toornstra maakt indruk bij Feyenoord. In het thuisduel met Roda JC Kerkrade (5-0) is hij opnieuw trefzeker. (25-09-2016)

Jens Toornstra is bezig aan een uitstekend seizoen bij Feyenoord, maar is desondanks niet altijd verzekerd van een basisplaats. De 27-jarige middenvelder moet soms plaatsmaken voor Dirk Kuyt of Steven Berghuis.

Afgelopen weekend besloot Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst om Kuyt te passeren ten faveure van Toornstra. De middenvelder was tegen FC Groningen verantwoordelijk voor beide Rotterdamse treffers en lijkt daardoor welhaast zeker van een basisplaats in het duel met ADO Den Haag, maar onlangs zat hij tegen FC Twente ook op de bank. "Het is vooral een kwestie voor de buitenwereld", reageert Toornstra tegenover het Algemeen Dagblad.

"We hebben zoveel spelers in vorm, allemaal jongens met specifieke kwaliteiten. Voor de trainer is het lekker dat hij kan kiezen, voor een speler is dat af en toe lastig. Maar als je iets wilt bereiken, moet je jezelf als speler af en toe in je rol schikken", aldus Toornstra, die dit seizoen al goed is voor acht doelpunten in het shirt van Feyenoord. "Natuurlijk ben je teleurgesteld als je niet speelt. Dat was ik ook uit bij FC Twente."

Toch is Toornstra er de persoon niet naar om zijn onvrede kenbaar te maken. "Maar ik als ik naar mezelf kijk: ik wil niet degene zijn die alles verstoort en dat we niets meer presteren. Dat kost overigens geen moeite, hoor. Ik zeg nooit gekke dingen, dat zit ook helemaal niet in mij. De trainer weet ook wel dat ik teleurgesteld ben als ik niet word opgesteld. Ik heb geen camera nodig om dat duidelijk te maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner