19.02.2017 10:27

Bruns hoopt op herhaling in uitwedstrijd Ajax

Thomas Bruns schreeuwt het uit als hij de belangrijke 2-0 tegen Excelsior maakt. De aanvoerder scoort zijn eerste Eredivisie-treffer in het huidige seizoen. (18-02-2017)
Thomas Bruns schreeuwt het uit als hij de belangrijke 2-0 tegen Excelsior maakt. De aanvoerder scoort zijn eerste Eredivisie-treffer in het huidige seizoen. (18-02-2017)

Heracles Almelo kende zaterdag weinig moeite met Excelsior (4-0), dat al vroeg met tien man verder moest. Jurgen Mattheij ontving twee gele kaarten en moest daarop het veld verlaten. De Almeloërs kunnen daardoor met vertrouwen afreizen naar Ajax.

"Ik ben blij met die vier goals. In de beginfase hadden we het immers  heel moeilijk, maar uiteindelijk hebben we de schroom van ons afgegooid", zo was de analyse van Heracles-coach John Stegeman bij FOX Sports. "Natuurlijk helpt het dan dat je tegen tien man staat, maar daarna hebben we het goed gedaan. Die 1-0 is dan natuurlijk ook heel belangrijk", doelde hij op de eerste treffer van zijn ploeg vlak voor het rustsignaal.

Aanvoerder Thomas Bruns was verantwoordelijk voor het tweede doelpunt van Heracles. Volgens de middenvelder was zijn ploeg zaterdag heer en meester. "Door wat blessures waren  midweeks op de training de aantallen zo dat we veel elf tegen tien hebben getraind. Dat kwam vandaag wel goed uit", grapte Bruns, die tegen Excelsior zijn eerste treffer van het seizoen maakte. "Al hadden er natuurlijk nog wel één of twee goals bij gekund. Ik ben in ieder geval blij dat ik zelf van de hatelijke nul af ben."

Heracles begon het nieuwe jaar met drie achtereenvolgende nederlagen, maar behaalde uit de laatste drie duels zeven punten. Volgende week wacht een zware dobber voor de Heraclieden: een uitwedstrijd tegen Ajax. "Tsja, wat moet ik zeggen: Ajax here we come", reageerde Stegeman. "Dan wordt het een totaal andere wedstrijd, een uitduel met een heel goed voetballend team." Bruns: "Vorig jaar hebben we 0-0 gespeeld in De Arena. Dus we gaan voor hetzelfde resultaat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner