19.02.2017 11:01

Van Bronckhorst niet blij met onrust in selectie

Feyenoord neemt het zondagmiddag op tegen hekkensluiter ADO Den Haag. De voorbereiding op het belangrijke duel liep niet helemaal gesmeerd. Trainer Giovanni van Bronckhorst baalt van de problemen met Dirk Kuyt, Michiel Kramer en Simon Gustafson.

ADO Den Haag kende ook geen goede aanloop naar het duel met de koploper: de ploeg van trainer Alfons Groenendijk verloor een oefenwedstrijd van derdedivisionist SVV Scheveningen. "Het zegt mij niks, zo'n oefenwedstrijd", reageert Van Bronckhorst tegenover het Algemeen Dagblad. De oefenmeester zelf voerde deze week gesprekken met meerdere spelers. Zo uitte Dirk Kuyt openlijk zijn onvrede over zijn reserverol. "Een streepje voor betekent niet dat je altijd speelt."

Spits Kramer werd een week uit de selectie gezet omdat hij niet wilde trainen, dit ook omdat Kuyt vrijaf had gekregen. "Ik bepaal wie er wel of niet trainen. Ik heb Kramer duidelijk gemaakt dat het niet kan wat hij heeft gedaan. Maar hij is maandag weer van harte welkom", aldus Van Bronckhorst, die ook een hartig woordje sprak met Gustafson. De middenvelder kreeg een rode kaart bij de beloften. "We hebben aanleiding gegeven dat er over deze dingen is geschreven. Dat moeten we voorkomen, heb ik de groep verteld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner