19.02.2017 13:55

Riedewald vervanger geblesseerde Sinkgraven

Jaïro Riedewald begint zondagmiddag tegen Vitesse in de basis. Trainer Peter Bosz kiest voor hem als de vervanger van de geblesseerde Daley Sinkgraven. De linksback kreeg tegen Legia Warschau last van zijn enkel en ontbreekt tegen de Arnhemmers.

Joël Veltman moest de midweekse trip naar Polen nog missen, omdat de verdediger ziek was. Tegen Vitesse is Veltman er vanaf de aftrap bij waardoor Kenny Tete weer op de bank zit. Voor de rest de vertrouwde namen bij Ajax. Met onder de lat André Onana. De achterhoede wordt gevormd door Veltman, Davinson Sánchez, Nick Viergever en Riedewald. Davy Klaassen, Hakim Ziyech en Lasse Schöne vormen het middenveld. En voorin moeten Amin Younes en Bertrand Traoré, tegen zijn oude club, spits Kasper Dolberg voorzien van bruikbare ballen.

Trainer Henk Fraser moest achterin puzzelen. De oefenmeester van de Arnhemmers mist achterin enkele vaste basiskrachten. Kelvin Leerdam is geschorst, Maikel van der Werff heeft een knieblessure en ook Arnold Kruiswijk is niet op tijd fit voor de ontmoeting met de Amsterdammers. Dat betekent dat de achttienjarige Lassana Faye zijn basisdebuut in de Eredivisie maakt. Kevin Diks verhuist van de linker naar de rechterkant om de plek van Leerdam over te nemen. Daarom komt er ruimte op de linksbackpositie voor Faye. Het centrale duo wordt gevormd door Guram Kashia en Matt Miazga, de vervanger van Van der Werff.

De wedstrijd is vanaf half drie hier LIVE te volgen. Mis het niet!

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner