19.02.2017 16:55

Krul schuldbewust na remise: "Gewoon klote"

Met een grimas loopt Tim Krul van het veld in Tilburg. Hij tast in de slotfase mis, waardoor Willem II een punt pakte via een 1-1 gelijkspel. (19-02-2017)
Met een grimas loopt Tim Krul van het veld in Tilburg. Hij tast in de slotfase mis, waardoor Willem II een punt pakte via een 1-1 gelijkspel. (19-02-2017)

Lang leek Tim Krul voor zijn eerste clean sheet in het shirt van AZ te gaan, maar vlak voor tijd ging het alsnog mis tegen Willem II. Na een lange bal zat de goalie volledig mis en kon Erik Falkenburg binnenwerken. Krul weet dat hij niet goed handelde.

AZ was via Derrick Luckassen in de eerste helft op voorsprong gekomen, maar omdat een verdubbeling van de voorsprong uitbleef, hield de spanning aan in Tilburg. Willem II zette in de slotfase dan ook alles op alles. "Ze pompen hem lang in de laatste seconde en dan gaat de bal er nog in ook. Ik wil die bal wegstompen, maar Erik Falkenburg is er eerder dan ik. Als ik kom moet ik die bal wegstompen, dus dit is gewoon klote. Maar ik doe het niet alleen, we doen het samen. Het is te makkelijk om alles nu op één persoon af te schuiven."

Krul maakte in de winterstop de opvallende overstap van Ajax naar AZ, in Amsterdam speelde de goalie geen officieel duel. Inmiddels komt het moment dat Krul zich honderd procent voelt eraan. "Ik voel me goed en fit. Ik zit nog een procent of tien onder mijn topniveau, die scherpte krijg ik erbij tijdens wedstrijden." Door het puntenverlies raakt AZ de vierde plaats kwijt aan FC Utrecht, terwijl concurrent FC Twente dichterbij komt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner