19.02.2017 17:10

Historische monsterzege in de Derde Divisie

De selectie van Westlandia, dat in het seizoen 2016/2017 uitkomt in de Derde Divisie Zondag. (02-06-2016)

Magreb '90 en Westlandia hebben zondagmiddag geschiedenis geschreven in het amateurvoetbal van de Derde Divisie. Thuisploeg Magreb '90 ging met maar liefst 2-11 over de knie in Utrecht, deze score werd nooit eerder geëvenaard in de competitie.

Westlandia dingt mee naar promotie richting de Tweede Divisie, terwijl Magreb '90 in een meer dan roerige strijd tegen degradatie verkeert. De ploeg verkeert in een rommelige fase, waardoor de monsternederlaag tekenend genoemd kan worden. Bijzonder genoeg stond het halverwege nog maar 0-3 in het voordeel van Westlandia.

Jeroen Spruijt scoorde na tien minuten de openingstreffer, hij zou in deze wedstrijd maar liefst vier keer scoren. Geen unicum, aangezien vijf spelers dat eerder al lukten in de Derde Divisie Zondag. In de tweede helft werd maar liefst tien keer gescoord, twee penalty's werden door Westlandia benut, terwijl Jawad Bellahsan en Stanley Tailor nog een beetje eer redden voor Magreb '90.

De wedstrijd Leonidas - HSC'21 uit mei 2015 was voor het duel in Utrecht de wedstrijd met de meeste goals.