20.02.2017 10:12

Bosz: "Ik heb zelf niet om Ziyech gevraagd"

Hakim Ziyech maakte afgelopen zomer de overstap van FC Twente naar Ajax. Trainer Peter Bosz ontkent dat hij zelf heeft gevraagd om de komst van de middenvelder. Dat vertelde de oefenmeester aan de tafel van Studio Voetbal.

"Of ik om Ziyech heb gevraagd? Nee. Wij hadden al veel middenvelders. Dan moest er één afvallen", is de trainer van de Amsterdammers eerlijk. De komst van de Marokkaan ging ten koste van Riechedly Bazoer en Nemanja Gudelj. De twee middenvelders konden niet leven met hun plotselinge reserverol in Amsterdam en zochten hun heil deze winter ergens anders.

Over de kritiek op het spel van Ziyech is Bosz het niet eens: "Ik ben zeer tevreden over hem. En ik ben het niet eens met de kritiek. Hij speelde in Polen een mindere wedstrijd. Maar er was een enorme omslag gaande voor Hakim, ten opzichte van Twente. Ik heb met hem gesproken en gezegd wat ik van hem verwacht als je bij Ajax op het middenveld speelt. Dat hij zijn bijzondere kwaliteiten aanspreekt", vervolgt Bosz.

Bij Ajax vormt Ziyech samen met Lasse Schöne en Davy Klaassen het middenveld. "We staan er met drie man. Daar moet hij ook z'n werk in doen. Ik heb tegen Vitesse een goede Hakim gezien. Daar ben ik erg blij mee."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner