20.02.2017 14:33

Latuheru is lovend over 'zekerheidje' bij Ajax

Nick Viergever (l.) wordt in de beginfase van de wedstrijd Vitesse - Ajax flink onder druk gezet door Milot Rashica (r.). (19-02-2017)
Nick Viergever (l.) wordt in de beginfase van de wedstrijd Vitesse - Ajax flink onder druk gezet door Milot Rashica (r.). (19-02-2017)

Nick Viergever is sinds zijn komst naar Ajax in 2014 nooit onomstreden geweest, maar maakt dit seizoen een steeds betere indruk in de defensie van de Amsterdammers. Bart Latuheru vond Viergever zelfs één van de uitblinkers in het uitduel met Vitesse (0-1).

"We kunnen wel stellen dat hij is uitgegroeid tot een zekerheidje in de defensie van Ajax", begint Latuheru in De Telegraaf. Viergever werd zondagmiddag als linksback geposteerd door trainer Peter Bosz, omdat Daley Sinkgraven ontbrak vanwege een enkelblessure. "Dat vulde hij prima in. Hij is erin geslaagd één van de gevaarlijkste spelers van de tegenpartij onschadelijk te maken. Milot Rashica kwam er niet aan te pas."

Volgens Latuheru is Viergever de laatste tijd uitgegroeid tot een constante factor in de verdediging bij Ajax. "Hij laat zich steeds nadrukkelijker zien. Dat is in het verleden wel eens anders geweest. Misschien heeft dat wel met een stukje ervaring te maken. Hij heeft het vertrouwen van Peter Bosz gekregen en ik heb het idee dat ook de publieke opinie aan het bijdraaien is. Wat dat betreft spreken de cijfers in zijn voordeel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner