21.02.2017 12:06

Clubs willen beloften nu massaal inschrijven

Mathias Pogba (r.) vecht een duel uit met Teun Sebregts (l.) tijdens het competitieduel Jong Sparta Rotterdam - UNA (26-11-2016).
Mathias Pogba (r.) vecht een duel uit met Teun Sebregts (l.) tijdens het competitieduel Jong Sparta Rotterdam - UNA (26-11-2016).

Een jaar geleden besloten verschillende clubs om het beloftenelftal niet in te schrijven voor de Nederlandse voetbalpiramide, maar inmiddels hebben verschillende clubs spijt en willen ze alsnog instromen.

NEC is één van de clubs die het beloftenelftal wil inschrijven. "We willen absoluut terug de voetbalpiramide in", aldus Edwin de Kruijff, technisch manager van NEC, tegenover Voetbal International. "Daar gaan we ons dus voor inschrijven, maar we willen wel in overleg met de KNVB kijken dat we zo hoog mogelijk instromen. De beloftencompetitie waar ze nu in zitten is zwaar onwenselijk, met maar veertien wedstrijden. Ik heb hierover een gesprek gehad met Hans van Breukelen, de KNVB wil in ieder geval meedenken, maar er zal ruimte gemaakt moeten worden voor NEC en andere clubs."

Naast NEC zijn er volgens Voetbal International nog zeven clubs met belangstelling voor de Nederlandse voetbalpiramide. Het gaat om Feyenoord, PEC Zwolle, sc Heerenveen, Willem II, Go Ahead Eagles, SC Cambuur en NAC Breda. FC Utrecht, AZ Alkmaar, Vitesse, FC Twente, Sparta Rotterdam, FC Groningen, FC Volendam, Almere City, De Graafschap, FC Den Bosch en Achilles'29 besloten afgelopen jaar al om hun tweede elftal te laten instromen. Ajax en PSV zijn al langer actief in de Nederlandse voetbalpiramide.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner