21.02.2017 16:24

Rutten is verbaasd over prestaties Feyenoord

Fred Rutten is als toeschouwer aanwezig bij de EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Slowakije. (12-10-2015)
Fred Rutten is als toeschouwer aanwezig bij de EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Slowakije. (12-10-2015)

Fred Rutten kijkt zondag met bovengemiddelde belangstelling naar de Eredivisie-topper tussen Feyenoord en PSV. De clubloze trainer was in het verleden werkzaam bij beide ploegen. Rutten had niet verwacht dat Feyenoord dit seizoen een titelkandidaat zou zijn.

Rutten zegt niet verbaasd te zijn over het goede spel van Feyenoord, maar vindt het aantal behaalde punten erg indrukwekkend. "Ik had alleen niet verwacht dat ze het dit seizoen zó goed zouden gaan doen. Dat is voor bijna iedereen een verrassing", vertelt hij in het Eindhovens Dagblad. "Wel vermoedde ik voor het seizoen dat ze de kloof met PSV en Ajax grotendeels zouden dichten."

De 54-jarige oefenmeester heeft wel een idee waarom het dit jaar zo goed draait bij de club uit Rotterdam. "Bij Feyenoord heeft een aantal spelers de tijd gekregen om de stap van de subtop naar de top te maken", vervolgt Rutten. "Dat is voor mij een belangrijke verklaring voor het succes. Kijk bijvoorbeeld naar Jan-Arie van der Heijden, die het wel in zich had, maar nu ook echt aanpikt."

Rutten vervulde in het verleden verschillende functies bij PSV en was langer werkzaam in Eindhoven dan in Rotterdam, maar heeft zondag geen voorkeur. "Ik gun beide clubs het succes. Natuurlijk verandert er in het voetbal veel en snel, maar er werken mensen waar ik goed mee heb samengewerkt. Daarom kan ik niet kiezen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner