22.02.2017 15:33

Schöne blijft nog twee seizoenen Ajacied

Lasse Schöne neemt de bal op de pantoffel tijdens het Europa League-duel Legia Warschau - Ajax (16-02-2017).
Lasse Schöne neemt de bal op de pantoffel tijdens het Europa League-duel Legia Warschau - Ajax (16-02-2017).

Lasse Schöne heeft woensdagmiddag een nieuw contract bij Ajax getekend. De Deense middenvelder had een aflopende verbintenis in Amsterdam, maar blijft nu nog twee seizoenen verbonden aan Ajax.

De dertigjarige middenvelder, die ook als rechtsbuiten uit de voeten kan, staat sinds de zomer van 2012 onder contract bij Ajax. Destijds kwam de Deen transfervrij over van NEC Nijmegen. Schöne is blij dat hij voor Ajax blijft spelen. "Ik blijf nog twee jaar voetballen bij de club waarvan ik ben gaan houden", vertelt de Deen op de clubsite van de Amsterdammers. "Dat maakt me blij en doet me goed."

Schöne is momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen in dienst van Ajax en is tijdens het huidige seizoen een vaste waarde op het middenveld. De Deen kwam dit seizoen tot achttien wedstrijden in de Eredivisie, daarin wist hij vijfmaal te scoren. De Deen begon zijn carrière in Nederland bij sc Heerenveen, maar wist in Friesland nimmer het eerste elftal te halen. In de zomer van 2006 vertrok hij vervolgens naar De Graafschap, waar hij twee jaar later en transfer naar NEC verdiende.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner