23.02.2017 14:58

Pechvogel Kastaneer opnieuw onder het mes

Gervane Kastaneer krijgt tegen PEC Zwolle een bal in het gezicht en heeft daar erg veel last van. (21-01-2017)
Gervane Kastaneer krijgt tegen PEC Zwolle een bal in het gezicht en heeft daar erg veel last van. (21-01-2017)

Gervane Kastaneer keert voorlopig niet terug bij ADO Den Haag. De aanvaller van de club kreeg tegen PEC Zwolle een bal in het gezicht, zag een transfer afketsen en moest al een keer eerder geopereerd worden. ADO Den Haag-trainer Alfons Groenendijk bevestigde op de persconferentie voor het duel met FC Twente dat Kastaneer voorlopig weer uit de roulatie ligt.

Het moment van de aanvaller was uiterst ongelukkig. Hij had ADO Den Haag op een 1-0 voorsprong gezet tegen PEC Zwolle toen het misging. Kastaneer maakte een actie langs de zijlijn, maar zijn inspeelpass werd vervolgens afgeblokt. De bal stuiterde hard in het gezicht van Kastaneer, die daarna troebel zag uit één oog.

De teamarts van ADO Den Haag greep meteen in en liet Kastaneer niet verder spelen, uiteindelijk werd bekend dat een operatie nodig was om het zicht van Kastaneer volledig te herstellen. Deze operatie vond een maand geleden plaats, maar nu blijkt dus dat een tweede ingreep noodzakelijk is. "Het is voorlopig de laatste ingreep, ik verwacht hem op korte termijn nog niet terug", stelde Groenendijk tijdens het persmoment.

Voor Kastaneer kwam de blessure op een ongelukkig moment, aangezien de speler hard op weg was naar 1. FSV Mainz 05. Door de kwetsuur ketste de transfer af.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner