24.02.2017 11:17

Zoet zinspeelt op zware middag bij Feyenoord

Jeroen Zoet tijdens de Champions League-wedstrijd Bayern München - PSV. (19-10-2016)
Jeroen Zoet tijdens de Champions League-wedstrijd Bayern München - PSV. (19-10-2016)

Jeroen Zoet staat met PSV aan de vooravond van een van de belangrijkste wedstrijden van dit seizoen, het uitduel bij Feyenoord. Winst betekent aanhaken om de landstitel, terwijl het kampioenschap bij een gelijkspel of nederlaag zo goed als voorbij lijkt.

In de wedstrijden na de winterstop had de doelman van de Eindhovenaren het druk tegen sc Heerenveen (4-3 winst), maar tegen de Rotterdammers kan hij een drukke middag verwachten. "Daar ga ik wel van uit. Tegen Feyenoord weet je: de buitenspelers komen met hoge voorzetten in de vijfmeter. Ze komen met teruggetrokken voorzetten over de grond vanaf de achterlijn."

"Zo scoorde Botteghin laatst nog tegen FC Twente", gaat de doelman verder in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik vind: wil je een keeper voor topniveau zijn, dan moet je af en toe ballen pakken die vanuit jouw vijfmetergebied worden ingeschoten. Of vanaf zeven, acht meter. De 1-1 van NEC vorige zaterdag, als ik heel zelfkritisch ben: ik had die bal misschien moeten hebben. Oké, Messaoud schiet hem hard in, maar toch. Drie jaar geleden had ik gezegd: altijd onhoudbaar. Nu niet meer."

De zesvoudig Oranje-international houdt de prestaties van zijn concullega's bij Feyenoord (Brad Jones) en Ajax (André Onana) omtrent het uitkomen nauwlettend in de gaten. "Die voorzetten van ver moet je durven opzoeken. Dat is wat Jones vaak doet bij Feyenoord. Hij straalt sowieso vertrouwen uit. En wat ik van Onana knap vind: hij heeft geen capriolen, in toch pas zijn eerste seizoen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner