25.02.2017 10:10

Dankbare Marcellis treft in AZ een oude liefde

Met veel warme gevoelens reist Dirk Marcellis zondag af naar Alkmaar voor de wedstrijd AZ - PEC Zwolle. De verdediger is de Eredivisionist uit Zuid-Holland veel verschuldigd, vanwege zijn zware knieblessure in 2013 en 2014.

Marcellis was een sterkhouder in het elftal van AZ, toen in 2013 het noodlot toesloeg. De mandekker annex rechtsback liep een zware knieblessure op en miste het volledige seizoen 2013/2014. Zijn contract liep door tot de zomer van 2014, maar ook daarna mocht Marcellis bij de club blijven. "Terwijl ze dat contractueel niet eens verplicht waren, hè. Ze hadden ook kunnen zeggen: 'Tot je contract afloopt, mag je hier alles doen, maar daarna nemen we afscheid van elkaar'. Hebben ze niet gedaan", is Marcellis dankbaar.

Uiteindelijk kwam hij na zijn revalidatie nog tot één duel voor AZ, in de competitie tegen Feyenoord. Daarna kwam Marcellis via NAC Breda bij PEC Zwolle terecht. Zijn gevoelens voor de Alkmaarse formatie zijn nog altijd heel teer, zo legt hij uit in het Algemeen Dagblad. "Ik werd behandeld als één van de spelers. Dat de club zo met me is omgegaan, voelt voor mij als het mooiste moment uit mijn periode bij AZ."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner